Vi levererar cyklarna färdigmonterade och anpassade till din dörr för 59 €

Leverans av utrustning och förnödenheter även samma dag om du beställer innan klockan 12.

Hyödynnä HINTATAKUUMME!

Valtavasta tilausmäärästä johtuen toimituksissa viivästyksiä jopa 1-2 viikkoa. Pahoittelemme tilannetta!

Snabba leveranser

Fri retur och byte

Fri frakt för beställningar över €100 och fri retur

Vilken utrustning bör en nybörjarcyklist köpa och vad bör de tänka på?

Som ny cyklist är det viktigt att sätta sig in i de olika cykelrelaterade verktyg, tillbehör och säkerhetsutrustning som finns och krävs för att cykla. Här är en lista över några av de viktigaste sakerna att tänka på när du börjar cykla.

  1. Hjul: Det viktigaste verktyget för alla cyklister är själva cykeln. Det finns många olika typer av cyklar att välja mellan, såsom landsvägscyklar, mountainbikes, hybridcyklar och cruisercyklar. Tänk på syfte, budget och personliga preferenser när du väljer en cykel. Det viktigaste är att fundera över var och hur du ska cykla och sedan sätta dig in i erbjudandet, vilken cykel som skulle passa den aktuella körmiljön bäst. Länk till cykelutbudet.
  2. Hjälm: En hjälm är en viktig säkerhetsutrustning för alla cyklister. Det hjälper till att skydda ditt huvud i händelse av en olycka eller kollision. Leta efter en hjälm som sitter bra och uppfyller säkerhetskraven. Det finns många typer av hjälmar och individer som passar för olika körstilar. Nya teknologier, som MIPS och Wavecell, har också kommit in på hjälmmarknaden som hjälper till att förhindra rotationschocker som orsakar de allvarligaste skadorna vid en kollision. Länk till hjälmvalet.
  3. Lampor: Om du planerar att cykla på natten eller i mörkret är det viktigt att ha lampor på din cykel för att öka din synlighet för andra trafikanter. Få lampor som är ljusa, hållbara och lätta att installera på din cykel. Länk till ljusvalet.
  4. Reflexer: Reflexer är en annan viktig säkerhetsutrustning för cykling, speciellt på natten eller i mörkret. Köp reflexer som enkelt kan fästas på cykeln och kläderna.
  5. Låsa: Om du planerar att lämna din cykel ifred är det viktigt att ha ett säkert lås för att förhindra att den blir stulen. Det finns många olika lås att välja mellan, såsom kabellås, kedjelås och U-lås. Tänk på vilken säkerhetsnivå som krävs och storleken och vikten på låset. Vissa försäkringsbolag har en lista över godkända lås som hjälper dig att få ersättning för en stulen cykel vid en stöld. Länk till låsvalet.
  6. Vattenflaska och tillbehörshållare: Det är viktigt att hålla sig hydrerad när du cyklar, särskilt på längre turer. Leta efter en vattenflaska som enkelt kan tas ur flaskhållaren under cykling. Men vid köp av en flaskhållare, observera att hållaren måste kunna hålla flaskan säkert på plats i alla situationer. Länk till vattenflaskor och ställ.
  7. Pump eller CO2-patron: Det är en bra idé att ta med en cykelpump eller koldioxidpatron (CO2) med dig på dina turer ifall du behöver fylla på däcken. Skaffa en pump som är lätt, lätt att använda och kompatibel med ventiltypen på din cykel. Länk till luftpåfyllningsverktyg.
  8. Reparationssats: En reparationssats är särskilt viktig vid mountainbikecykling och du behöver den om du stöter på ett punkterat däck eller andra mekaniska problem. Satsen ska innehålla till exempel däckjärn, ett lappsats och ett multiverktyg. Länk till multiverktyg.
  9. Kläder: Rätt cykelkläder kan göra stor skillnad vad gäller komforten på cykeln. bra cykelkläder är andningsbara, vatten- eller fuktavvisande och flexibla för att ge föraren full rörlighet. Det finns olika typer av kläder utvecklade för olika cykelsporter, men en av de mest rekommenderade klädesplaggen är haklappar. Vadderade ridbyxor ökar komforten på långa cykelturer och minskar skador på intima områden som orsakas av sadeln.
  10. Stövlar: Skor speciellt utformade för cykling kan hjälpa till att förbättra kraftuttaget och den övergripande prestandan när du cyklar. Skaffa skor som är bekväma, andas mycket och har en styv sula för att göra det lättare att trampa, speciellt med öppna pedaler. Länk till cykelskor

När du köper cykelutrustning och tillbehör är det viktigt att ta hänsyn till olika faktorer, såsom pris, hållbarhet och kvalitet. Generellt sett är det en bra idé att investera i kvalitetsprodukter, eftersom de sannolikt håller längre och presterar bättre än billigare alternativ. Se också till att läsa recensioner och göra din research för att hitta de bästa produkterna för dina behov och budget.