Vi levererar cyklarna färdigmonterade och anpassade till din dörr för 59 €

Leverans av utrustning och förnödenheter även samma dag om du beställer innan klockan 12.

Hyödynnä HINTATAKUUMME!

Valtavasta tilausmäärästä johtuen toimituksissa viivästyksiä jopa 1-2 viikkoa. Pahoittelemme tilannetta!

Snabba leveranser

Fri retur och byte

Fri frakt för beställningar över €100 och fri retur

I den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i cykeldrivlinans komponenter och undersöka tre av de mest framstående tillverkarna: Shimano, SRAM och Campagnolo. Letar du efter de bästa cykelkomponenterna? Vill du veta vilken av dessa tillverkare som passar dina behov bäst? Läs vidare för att ta reda på vad vart och ett av dessa toppmärken har att erbjuda.

Cykeldrivlinskomponenttillverkare och komponentskillnader

Oavsett om det är en erfaren cyklist eller en nybörjare, att välja rätt komponenter till din cykel kan göra stor skillnad för din körupplevelse. Med så många olika märken och modeller där ute kan det vara svårt att veta var man ska börja. I den här artikeln erbjuder vi en jämförelse av de viktigaste tillverkarna av cykelkomponenter. Vi delar in komponenterna i två olika kategorier: mountainbike- och landsvägscykelkomponenter

Mountainbike komponenter

Shimano: Shimano är ett av de största namnen i cykelbranschen, och det av goda skäl. De erbjuder ett brett utbud av komponenter i olika prisklasser, så oavsett om du är nybörjare eller proffs så finns det ett alternativ för dig i Shimano-komponenter. Deras Deore XT- och XTR-grupper är populära val för aktiva mountainbikecyklister.

SRAM: SRAM är känt för sin innovativa teknik, såsom 1x-växeln (uttalas "en-för-om"), vilket eliminerar behovet av en främre växel. Deras Eagle XX1 och X01 produktlinjer används av proffs runt om i världen. SRAM-produkter är populära bland mountainbikecyklister som vill ha ett brett utbud av växlar utan besväret med en framväxel.

mountainbike komponenter

Motorcykelkomponenter

Shimano: Shimano är återigen den dominerande aktören på komponentmarknaden för landsvägscyklar. Deras Ultegra- och Dura-Ace-grupper är populära val för landsvägscyklister som vill ha bästa prestanda. Shimano erbjuder även ett brett urval av komponenter i olika prisklasser, så det finns något för alla.

Campagnolo: Campagnolo är ett italienskt märke som har funnits sedan 1930-talet. Deras premiumkomponenter är kända för sin kvalitet och hantverk och ses ofta på professionella racercyklar. Deras Super Record- och Record-grupper är populära val bland UCI Pro Tour-åkare.

SRAM: Även om SRAM är mer kända för sina mountainbikekomponenter, erbjuder de också ett urval av landsvägscykelkomponenter. Deras Red och Force komponenter är populära val för landsvägscyklister som uppskattar den senaste tekniken på marknaden.

Vägkomponenter


Det är viktigt att komma ihåg att varje komponenttillverkare erbjuder olika komponenter för olika användningsområden och prisklasser. Innan du bestämmer dig för att köpa nya komponenter bör du överväga dina egna behov och budget och noggrant bekanta dig med de olika alternativen.