Emilia Sport vaihtoi omistajaa ja laajentaa liiketoimintaansa

Muutoksia Emilia Sportin omistuksessa

Hannu Peltolan vuonna 1978 perustama tamperelainen koko perheen pyörätalo Emilia Sport on vaihtanut omistajaa. Pyörätalon uusi omistaja on Alastalon perheen sijoitusyhtiöt. Emilia Sportin toiminnan kehittäjänä ja toimitusjohtajana aloittaa huhtikuun alussa diplomi-insinööri Riku Tuppurainen. Yrityksen toimitilat sijaitsevat Tampereen Kaukajärvellä.

Joulukuussa 2022 toteutettu yrityskauppa käsittää koko Emilia Sportin liiketoiminnan mukaan lukien Bestbikes.fi -nimellä tunnetun nettikaupan, joka toimii nykyisin Emilia Sportin verkkokauppana verkkokauppa.emiliasport.fi ja yrityksen 2100 neliön toimitilat. Emilia Sportin koko henkilökunta siirtyy yrityskaupan myötä uuden yrittäjän palvelukseen. Yrityksestä vetovastuun ottava Riku Tuppurainen on pyöräilyn asiantuntija. Oman monipuolisen pyöräilyharrastuksensa hän kertoo aloittaneensa jo hyvin nuorena. Uralle on sittemmin mahtunut niin kaupunki- kuin maantiepyöräilyä sekä maastopyöräilyä, jonka parissa hän on myös kilpaillut.

Pyöräteknologiasta ja pyöräalasta Tuppuraisella on osaamista niin opintojen, kuin käytännön kokemustenkin kautta. Riku Tuppurainen kertoo, että hänen tavoitteenaan on kasvattaa, kehittää ja laajentaa pyöräliikkeen toimintaa.

“Laajennamme varustevalikoimaamme ja otamme tulevaisuudessa myyntiin myös pyöräilyvaatteita. Kaupunki- ja maastopyörien valikoimaa aiomme myös kasvattaa ja lisäksi meiltä tulee jatkossa saamaa myös aktiiviharrastajille suunnattuja pyöriä. Pyörätalon kattava palvelu tarkoittaa, että pyörän saa aina valmiiksi koottuna ja asiakkaan toiveiden mukaan varusteltuna. Myös pyörän säätöjen sovitus pyöräilijän mittojen mukaan kuuluu palveluun. Emilia Sportin nettikaupassa poikkeuksellista palvelua on se, että sieltä tilatut pyörät tulevat tilaajalleen aina valmiiksi koottuina.”


Huolto- ja säilytyspalvelut

Emilia Sportin palveluihin kuuluu merkittävänä osana myös polkupyörien huolto. Yritys huoltaa sekä myymiään että muualta ostettuja polkupyöriä. Lisäksi yritys tarjoaa polkupyörien säilytyspalvelua lämpimissä sisätiloissa ympäri vuoden.


Pyöräkauppaa ympäri vuoden

Polkupyörien myynti- ja huoltoaika keskittyy kevääseen, mutta täyden palvelun pyörätalona Emilia Sport palvelee asiakkaitaan kaikkina vuodenaikoina.

“Talvipyöräilyn suosio kasvaa jatkuvasti. Pyörän ostajan tulee olla varma siitä, että esimerkiksi huoltoa saa pyörälleen kaikkina vuodenaikoina, Tuppurainen painottaa.”


Polkupyörien nettikauppa kasvanut räjähdysmäisesti

Polkupyörien nettikauppa on kasvanut viime vuosina räjähdysmäisesti. Emilia Sportinkin polkupyörien kokonaismyynnistä nettikauppa edustaa jo noin kolmannesta.

“Eniten polkupyöriä myymme pääkaupunkiseudulle ja muihin isoihin kaupunkeihin, mutta toisaalta kalleimmat mallit päätyvät usein haja-asutusalueille, Tuppurainen sanoo.”


Polkupyöräily kasvattaa suosiotaan

Polkupyöräily kasvattaa suosiotaan ja se näkyy muun muassa työsuhdepolkupyörien kysynnän kasvuna. Samalla kaupungit ja kunnat pyrkivät taloudellisten resurssiensa puitteissa parantamaan polkupyöräilijöiden mahdollisuuksia liikkua taajamissa turvallisesti pyöräteitä käyttäen. Tampereella pyöräteitä onkin jo satoja kilometrejä ja lisää on suunnitteilla.


Lisätietoja: Emilia Sport Oy, toimitusjohtaja Riku Tuppurainen, riku@emiliasport.fi puh. 044 0800 655.


Julkaisun laatija Milla Anttila