Pyöräkomponentit ja valmistajat

voimansiirtokomponentit

Polkupyörän voimansiiron komponenttivalmistajat ja komponenttien erot

Olipa kyseessä sitten kokenut pyöräilijä tai vasta aloitteleva harrastaja, oikeiden komponenttien valinta pyörään voi vaikuttaa huomattavasti ajokokemukseen. Monien eri brändien ja mallien joukosta voi olla vaikeaa tietää, mistä aloittaa. Tässä artikkelissa tarjoamme vertailun tärkeimmistä pyöräilyn komponenttivalmistajista. Jaamme komponentit kahteen eri luokkaan: maastopyörä- ja maantiepyöräkomponentteihin

Maastopyörien komponentit

Shimano: Shimano on yksi pyöräilyteollisuuden suurimmista nimistä, ja hyvästä syystä. He tarjoavat laajan valikoiman eri hintaluokan komponentteja, joten olitpa aloittelija tai ammattilainen, Shimano-komponenteista löytyy vaihtoehto sinulle. Heidän Deore XT- ja XTR-ryhmänsä ovat suosittuja valintoja aktiivisille maastopyöräilijöille.

SRAM: SRAM tunnetaan innovatiivisesta teknologiastaan, kuten 1x-vaihteistosta (lausutaan ”one-by”), joka poistaa tarpeen etuvaihtajalle. Heidän Eagle XX1- ja X01 tuoteryhmänsä ovat ammattilaisten käytössä ympäri maailmaa. SRAM tuuotteet ovat suosittuja maastopyöräilijöiden keskuudessa, jotka haluavat laajan valikoiman vaihteita ilman etuvaihtajan hankaluutta.

maastopyörä komponentit

Maantiepyörien komponentit

Shimano: Shimano on jälleen hallitseva pelaaja maantiepyöräkomponenttimarkkinoilla. Heidän Ultegra- ja Dura-Ace-ryhmänsä ovat suosittuja valintoja maantiepyöräilijöille, jotka haluavat parasta suorituskykyä. Shimano tarjoaa myös laajan valikoiman eri hintaluokan komponentteja, joten jokaiselle löytyy jotain.

Campagnolo: Campagnolo on italialainen brändi, joka on ollut olemassa jo 1930-luvulta lähtien. Heidän korkealaatuiset komponenttinsa tunnetaan laadusta ja käsityön taidosta, ja niitä nähdään usein ammattilaisten kilpapyörissä. Heidän Super Record- ja Record-ryhmänsä ovat suosittuja valintoja UCI Pro Tour kilpakuskien keskuudessa.

SRAM: Vaikka SRAM tunnetaan paremmin maastopyöräkomponenteistaan, he tarjoavat myös valikoiman maantiepyöräkomponentteja. Heidän Red- ja Force -komponentit ovat suosittuja valintoja maantiepyöräilijöille, jotka arvostavat uusinta teknologiaa markkinoilla.

Maantie komponentit

On tärkeää muistaa, että jokainen komponenttivalmistaja tarjoaa erilaisia komponentteja eri käyttötarkoituksiin ja hintaluokkiin. Ennen kuin päätät ostaa uusia komponentteja, kannattaa harkita omia tarpeitasi ja budjettiasi ja tutustua huolellisesti eri vaihtoehtoihin.